Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون معادن وزارت صمت اکنون سردمدار حمایت از واردات ماشین آلات معدنی شناخته می‌شود، اما پاسخ نمی‌دهد که چه سازوکاری برای عدم واردات دستگاه‌های فرسوده و ناکارآمد دارد؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * خودرو‌های سنگین معدنی حالا دیگر با تأیید وزارت صمت و حتی مجلس شورای اسلامی، وارد کشور می‌شوند و نادیده انگاری توانایی‌ها و ظرفیت‌های هپکو به وضوح دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ویدئو‌هایی از مسیر بندر شهید رجایی منتشر شده که نشان می‌دهد دامپتراک و بیل‌های مکانیکی جدیدی وارد کشور شده و برخی از این دستگاه‌ها نو هم نیستند.

 

چشمان بسته از مشاهده ظرفیت‌های هپکو

پیگیری‌های مسئولان هپکو برای جلب حمایت مسئولان دولتی و حاکمیتی برای به کارگیری از ظرفیت این شرکت در تولید ماشین آلات سنگین معدنی، به آنجا رسید که معدن داران به وضوح در رسانه‌های خود اعلام می‌کردند که هپکو توانایی تولید ماشین آلات مورد نیاز آنان را ندارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

حتی معاون وزیر راه و شهرسازی هم در سخنانی موهوم که به سادگی از سوی مسئولان هپکو تکذیب شد، اتهامات عجیبی را به این شرکت نسبت داد؛ اینکه هپکو در ۹۸ بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی از گرفته، اما هنوز حتی یک پیچ هم تحویل نداده درحالیکه به گفته مسئولان این شرکت که این مبلغ پیش پرداخت تولید ۵۰ دستگاه با مهلت تحویل در ۶ ماه دیگر است. حتی این مبلغ هم سال ۹۸ به هپکو نرسیده، امسال پرداخت شده است!

 

بیشتر بخوانید:

چرا مسئولان ظرفیت تولید در هپکو را درنظر نمی‌گیرند؟ / دولت هپکو را به چرخه واردات ماشین آلات معدنی وارد نمی‌کند دست مافیای واردات خودرو‌های معدنی پشت پرده نیست؛ رو بازی می‌کنند / اخبار کذب به وعده‌های پوچ درباره هپکو اضافه شد سازوکار تکراری دولت برای ماشین‌آلات معدنی / معدن‌داران ۲۰ درصد ارزش واردات را با هپکو معامله می‌کنند؟ عملکرد مسئولان و نمایندگان مجلس برعکس بیانات رهبری است / معدن‌داران به دنبال محصول خارجی گران‌تر و بی‌کیفیت‌تر!

 

اما بدتر اینکه وقتی از سوی خبرگزاری دانشجو با روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی ارتباط گرفتیم، حاضر به انتشار تکذیبیه درباره این اظهارات نشدند و حتی به وعده انتشار خبری مبنی بر توضیحات آقای معاون هم عمل نکردند و به همین سادگی وزارت راه و شهرسازی از توضیح درباره اظهارات کذب یک مسئول خود، شانه خالی کرد.

 

تحویل محصول قبل از موعد

روز گذشته روابط عمومی هپکو ویدئویی از تولید بیل‌های مکانیکی جدید در این شرکت، منتشر کرد. طبق این قرارداد هپکو باید تا فروردین ۱۴۰۱ تعداد ۳۶ دستگاه بیل و ۳۵ دستگاه لودر تحویل می‌داده که اکنون ۱۲ بیل و ۱۵ لودر را آماده کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رونمایی از این دستگاه‌ها نشان دهنده این است که هپکو آنقدر‌ها که برخی مسئولان یا معدن داران گمان می‌کنند، ناتوان نیست، اما شاید بد نباشد گلایه‌های بی توجهی به هپکو را به سوی معاون معادن وزیر صمت روانه کنیم.

 

رضا محتشمی پور که قبلا قائم مقام بورس کالای ایران بود، از اواخر آبان امسال در جایگاه معاونت وزارت صمت قرار گرفته است. او حدود یک ماه پس از قبول این مسئولیت، از هپکو بازدید کرد و در همان بازدید حمایت از این شرکت را ضروری دانست. اما پس از این دیدار گام‌های اولیه وزارت صمت برای برنامه ریزی واردات خودرو‌های معدنی شروع شد.

 

محتشمی‌پور پاسخ دهد

تلاش‌های ما برای ارتباط با معاون معادن وزیر صمت بی نتیجه ماند. ارتباط خبرگزاری دانشجو در چند ماه اخیر از طریق روابط عمومی وزارت صمت صورت گرفت، اما به نتیجه‌ای نرسید. او با یکی از رسانه‌های اقتصادی مصاحبه و اقدامات خود را در حمایت از کار و تولید در معادن تعبیر کرد. اما نکته این بود که او همچنان از پاسخگویی درباره برخی سوالات ما اجتناب می‌کرد و این روند را همچنان ادامه می‌دهد.

خبرگزاری دانشجو دو سوال از محتشمی پور پرسیده که هنوز پاسخی برای آن دریافت نکرده است؛ اولا: با توجه به اینکه وزارت صمت و معاونت معادن این وزارتخانه، سردمداران تسهیل واردات خودرو‌های سنگین معدنی به کشور هستند، آیا برای اصلاح روند واردات برنامه‌ای دارند؟ می‌دانیم که ماشین آلات وارداتی قبلی، به دلیل سن بالا یا ناهمخوانی با محیط معادن ایران، به سادگی از رده خارج شده و در انبار‌های معادن دپو شده اند به نحوی که انبار برخی معادن به گورستان ماشین آلات وارداتی سنگین شهرت دارند.

 

ثانیا: مسئولان و کارگران هپکو بار‌ها پیشنهاد کرده اند که واردات این دسته از ماشین آلات از طریق این شرکت صورت گیرد تا هم از واردات محصولات بی کیفیت جلوگیری شود و هم این شرکت در ارتباط با شرکت‌های بزرگ تولید کننده، علاوه بر کالا، دانش فنی آنان را وارد کند. مزیت دیگر این پیشنهاد این است که دست مافیای وارادت خودرو‌های معدنی کوتاه می‌شود و محصول با قیمتی کمتر به دست معدن داران می‌رسد. سوال این است که چرا محشتمی پور این پیشنهاد را بررسی نمی‌کند؟ اگر این پیشنهاد بررسی شده، چرا به هپکو پاسخی شفاف و مستدل ارائه نمی‌دهد؟

 

تردیدی نداریم هپکو سرمایه ملی عظیمی است که ظرفیت‌های تولیدی گسترده‌ای را در خود جای داده است. حال اینکه این شرکت با این حجم ظرفیت و انباشت ثروت بالاستفاده مانده، مقصر کارکنان آن هستند یا مسئولان؟ رفتار مسئولان نشان می‌دهد که حرف مافیای وارادات خودرو‌های سنگین معدنی، بیشتر به دلشان نشسته و تمایل دارند از وارادت چی‌ها حمایت کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پرونده هپکو معاون معادن وزیر صمت وزارت راه و شهرسازی حمایت از تولید داخلی واردات خودروهای معدنی خبرگزاری دانشجو سنگین معدنی معاون معادن معدن داران ماشین آلات محتشمی پور وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، اخیرا گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد ۱۰۰ وارد کننده اصلی کشور طی سال ۱۴۰۲ را با جزئیات تهیه کرده است. شرکت های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب اهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر این لیست قرار دارند.

در این لیست واردات شرکت بازرگانی دولتی حدود ۴۲ درصد و کالای ترخیص شده شرکت پشتیبانی امور دام ۵۳ درصد کاهش یافته است. اما واردات شرکت ماهیدشت کرمانشاه حدود ۱۱۲ درصد و ترخیص اقلام مرتبط با وزارت دفاع ۱۲۳ درصد افزایش یافته است. واردات شرکت فولاد مبارکه تقریبا نصف شده اما ترخیص اقلام مرتبط با شرکت خدمات حمایت کشاورزی ۵۲درصد زیاد شده است.

در فهرست برترین های واردات ۱۴۰۲ واردات شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون ۲۳۶ درصد افزایش یافته است.

چندی قبل بانک مرکزی هم اعلام کرده بود؛ جزییات ارز تخصیص یافته و تامین شده برای شرکت های مختلف را منتشر خواهد کرد. جزئیات این فهرست می تواند تا حدودی وضعیت اولویت دهی تخصیص ارز به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی را شفاف کند و از این طریق می توان یک برآورد اولیه از میزان ارز دولتی و نیمایی تخصیص یافته به این شرکت ها در دست داشت.

کد خبر 847365 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی خبر مهم وزارت دفاع بانک مرکزی

دیگر خبرها

  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور
  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام
  • احداث آشیانه اداره ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان