Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@02:37:47 GMT

اتصال ایران به اروپا با تکمیل راه آهن آستارا-رشت

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۴۲۵۷

اتصال ایران به اروپا با تکمیل راه آهن آستارا-رشت

وزیر راه و شهرسازی در جریان سفر یک روزه خود به استان مرکزی ضمن بازدید از شرکت هپکو و واگن پارس اراک از خودکفایی ایران در واگن‌سازی خبر داد.

به گزارش مشرق، بنا به اعلام وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی، در جریان سفر یک روزه خود به استان مرکزی، از شرکت هپکو و شرکت واگن پارس اراک بازدید و سیاست‌های دولت در راستای حمایت از صنایع مادر را تشریح کرد و گفت:استان مرکزی استان صنایع مادر کشور است و از دیرباز تولیدات بزرگ صنعتی کشور در حوزه‌های مختلف در این استان صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به زمان فعالیت خود در وزارت نفت، عنوان کرد: بسیاری از تجهیزات بزرگ نفتی در استان مرکزی ساخته می‌شد و در آن دوران سخت تحریم کمکی برای کشور بود.

ببینید: فیلم/ آغاز پروژه ۸ هزار و ۱۰۰ واحدی مسکن ملی اراک

قاسمی با اشاره به بازدید امروز خود از دو شرکت مذکور، تغییر در دو کارخانه را کاملا ملموس خواند و عنوان کرد: پیش از این تعطیلی و اعتصاب کارگران در این دو کارخانه مطرح بود، اما امروز شاهد فعالیت و تحول جدیدی از شرکت هپکو و شرکت واگن پارس اراک هستیم که جای امیدواری دارد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم و رئیس جمهور از صنایع خصوصا کارخانجاتی که صنایع سنگین را عهده‌دار هستند، حمایت خواهد کرد، گفت: برای این کارخانجات سرمایه بسیار عظیمی از کشور صرف شده تا این کارخانه‌ها ایجاد شوند، لذا راه‌اندازی و سرعت بخشیدن به تولید کارخانجات امروز یک موضوع جدی است.

به گفته وی امروز برای ایجاد چنین کارخانجاتی نیازمند هزاران میلیارد تومان سرمایه گذاری هستیم و خوشبختانه این مبنا در دو شرکت هپکو و واگن‌سازی پارس وجود دارد.

بیشتر بخوانید: خبر خوش وزیر راه برای مستأجران

قاسمی افزوذ: شرکت هپکو یک مسیر تحولی را طی می‌کند و مقرر شده با توافقی که با وزارت راه و شهرسازی دارند، به زودی ۶۰ دستگاه گریدر توافق شده را محقق کنند و به محض عملیاتی شدن توافق، قرارداد بسیار خوبی مبنی بر دریافت ۵۰۰ دستگاه گریدر با هپکو را در دستور کار خواهیم داشت تا ماشین آلات راهداری تامین شود، چون امروز راهداری نیاز به نوسازی دارد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه واگن سازی پارس نیز مسیر تحولی بسیار خوبی را طی کرده است، اظهار کرد: این شرکت به نوعی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارد و باید از روی ریل راه‌آهن عبور کند، از این رو صالحی، مدیرعامل شرکت راه آهن نیز در این سفر ما را همراهی می‌کند و برنامه ریزی خواهند کرد تا کشور از واگن‌های باری که در آن کسری وجود دارد، بهره‌مند شود.

ببینید: فیلم/ جریمه خودروهای واکسینه نشده

وی ادامه داد: اگر کریدورهای اصلی کشور که اولویت است، متصل شود، در توافقات خوبی که با کشورهای آسیای میانه همچون ترکمنستان داشتیم، به نتیجه مطلوب دست خواهیم یافت.

قاسمی با اشاره به آخرین توافق با کشور ترکمنستان، گفت: حدود سه ماه پیش با این کشور توافق کردیم و امروز، اما بالاترین حد ترانزیتی ۴۰ سال گذشته را در سرخس داریم که علاوه بر صادرات کشور خودمان، ترانزیت به کشور قفقاز و حتی ترانزیت به روسیه از طریق راه‌آهن را شاهد هستیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تکمیل راه آهنی مثل آستارا-رشت که می‌تواند ما را به اروپا متصل کند و راه آهن شلمچه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است، خاطرنشان کرد: قطعا ما امروز به توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان یک حمل و نقل ایمن، راحت و ارزان می‌نگریم؛ با این حال براساس برنامه ششم باید بیش از ۳۰ درصد از ظرفیت باری کشور بر عهده راه آهن می‌بود که امروز قریب به ۷ درصد است و نشان از یک عقب ماندگی جدی دارد. این عقب ماندگی باید رفع شود و بخشی از جبران آن، کاری است که واگن سازی پارس در راستای آن گام برمی‌دارد.

وی تاکید کرد: هم در زمینه واگن سازی مسافری و هم واگن‌های باری باید به سرعت افزایش ساخت را شاهد باشیم؛ همچنین در زمینه واگن‌سازی کاملا خودکفا هستیم، نیاز به واردات لوکوموتیو نداریم و هیچ یک از نهادها اجازه واردات ندارند.

قاسمی افزود:، اما ظرفیت شرکت هپکو باید تکمیل شود و اگر کشور مازاد بر ظرفیت هپکو به دستگاه نیاز داشته باشد، نمی‌توان کشور را تعطیل کرد و مجبور به واردات هستیم؛ با این حال، اما برنامه وزارت راه و شهرسازی تکمیل ظرفیت قابل توجهی از طریق هپکو و ساخت داخلی است.

وی نیاز کشور به لوکوموتیو را بیش از یکهزار دستگاه برشمرد و گفت: شرکت واگن پارس در مدت زمانی که مد نظر این وزارتخانه و نیاز کشور است، قابلیت تامین در سرعت بالا را ندارد و امروز حدود ۳۱۳ هزار شبکه ریلی داریم، در حالی که لوکوموتیوهای موجود حدود ۵۰۰ عدد است؛ از این رو مقرر شده ظرفیت واگن سازی پارس در سه چهار سال آینده را تامین کنیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین از پل نیمه تمام سنجان اراک نیز بازدید کرد و گفت: این پل باید تا شهریور ماه سال آینده به اتمام برسد و در صورتی که طی دو ماه آینده پیمانکار به زمانبندی مورد نظر نرسید، پیمانکار باید تغییر کند و منابع دراختیار پیمانکار جدید قرار می‌گیرد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت اخبار اقتصادی وزیر راه و شهرسازی کشور ترکمنستان ترکمنستان جمهوری اسلامی ایران وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم شرکت راه آهن وزارت نفت دوحه استان مرکزی روسیه اروپا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت وزارت راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی واگن سازی پارس استان مرکزی شرکت هپکو واگن پارس راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان

رضا اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور روز گذشته در بازدید از روند اجرایی پروژه بزرگراه آستارا – آستارا گفت: این پروژه به طول یک هزار و ۴۰۰ متر در نقطه مرزی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور آذربایجان در حال انجام است و نقش بسزایی در حمل و نقل ترانزیتی ایفا می‌کند.

او با بیان اینکه این بزرگراه در کنار پایانه مرزی جدید در کاهش بار ترافیکی کامیون‌ها اثر گذار خواهد بود، افزود: قطعاً همکاری دستگاه‌های همسو به پیشبرد این پروژه کمک خواهد کرد.

به گفته معاون سازمان راهداری، پروژه بزرگراه آستارا - آستارا شامل یک دهنه پل بزرگ به طول ۳۲ متر، دور برگردان غیرهمسطح، ساختمان اداری مرزبانی، آب رو و زیرگذر است.

اکبری با بیان اینکه این پروژه ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تصریح کرد: امیدواریم پروژه بزرگراه آستارا - آستارا تا پایان شهریور ماه تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

او همچنین گفت: با توجه به تردد میانگین روزانه ۳۰۰ کامیون به خارج از کشور از طریق مرز آستارا، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل بین المللی در این شهرستان ضروری است.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • در دستورکار قرار گرفتن مولدسازی دارایی‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی بزرگراه آستارا - آستارا
  • پیشرفت ۷۵ درصدی بزرگراه آستارا - آستارا
  • آیت‌الله اعرافی: در ‌معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟