Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت قرار است این هفته به استان مرکزی بروند و اهالی هپکو منتظرند ببینند آیا رئیس دولت و وزیر صمت برای ایجاد فضای تعاملی بین این شرکت و معدن‌داران ایده و طرحی دارد؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، نماینده مردم دلیجان و محلات گفته که احتمالا آخر هفته، یعنی امروز یا فردا، رئیس جمهور و جمعی از وزرا به استان مرکزی سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیست و هفتمین سفر استانی دولت سیزدهم است و هنوز جزییاتی از این سفر مشخص نشده، اما کارگران شرکت‌های بزرگی مانند هپکو و آذرآب انتظار دارند رئیسی توجه ویژه‌ای به وضعیت این شرکت‌ها داشته باشند.

 

استان مرکزی حدود یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و اقتصادش بر پایه صنایعی می‌چرخد که روزگاری در خاورمیانه حرف اول را در حوزه تخصص خود می‌زدند. از سویی، نوع آب و هوا و طبیعت این استان باعث شده منابع آبی در آن رو به نابودی برود و کشاورزی و دامداری مردم به خطر بیفتد.

 

شاید یکی از مسائل استان مرکزی، باز ماندن پرونده هپکو باشد. با اینکه همه شرایط برای بازگشت تولید به هپکو مهیا شده، اما هنوز معدن داران ترجیح می‌دهند دستگاه‌ها و ماشین آلات دست دومی خارجی را برای کار در معادن انتخاب کنند و بابتش پول بدهند. دستگاه‌هایی که بی ضابطه وارد می‌شوند و مشخص نیست مناسب کار در معادن ایران هستند یا نه؟

 

تصمیمات وزارت صمت برای حمایت از هپکو

تصمیمات اخیر وزارت صمت درباره واردات این ماشین آلات، کمی سختگیرانه‌تر شد تا هم از تولید در صنایع تولیدکننده ماشین آلات معدنی و راهسازی حمایت شود و هم به بازار واردات این دستگاه‌ها سروسامان دهد. اما این مصوبه بار‌ها از سوی فعالان بخش معدن مورد انتقاد شدید قرار گرفت و همچنان به کار خود در واردات ماشین آلات دست چندم ادامه دادند.

 

بیشتر بخونید:

واردات ماشین آلات معدنی با توان تولید داخلی همچنان ادامه دارد / عدم نظارت بر کارکرد دستگاه‌های دست دوم وارداتی میرناصری: واردات ماشین آلات راهسازی و معدنی حدود ۷۰ هزار فرصت شغلی را از بین برد چرا مسئولان ظرفیت تولید در هپکو را درنظر نمی‌گیرند؟ / دولت هپکو را به چرخه واردات ماشین آلات معدنی وارد نمی‌کند ایجاد ۵۰۰۰ شغل جدید درصورت حمایت از هپکو / ظرفیت سالانه ۳۰۰۰ ماشین آلات راه سازی در این شرکت وجود دارد

 

به تازگی یکی از فعالان معدنی گفته که هپکو امسال بیش از ۲۰ تا ۳۰ ماشین تولید نکرده و این نیاز یک معدن کوچک را هم تأمین نمی‌کند. البته او اشاره نکرده است که آیا برای خرید از این شرکت اقدامی انجام داده یا نه.

 

با این حال فضای شکل گرفته بین تولیدکننده ماشین آلات معدنی و مصرف کننده این کالاها، بیش از آنکه فضای تعامل باشد، تقابلی است و مسلما این فضا تغییر مثبتی در صنعت معدن و راهسازی کشور ایجاد نمی‌کند.

 

معدن داران سفارش نمی‌دهند؛ کار می‌خواهند

ابوالفضل رنجبر، فعال کارگری شرکت هپکو در گفتگو با خبرنگار ما درباره ادامه مشکلات معدن داران و تولید در هپکو می‌گوید: کارشناسان بخش معدن ادعا می‌کنند که تولیدات هپکو پایین است و باوجود گذشت چهار ماه از سال، حتی ۳۰ دستگاه در این شرکت تولید نشده است. فعالان معدنی به مصوبات وزارت صنعت، معدن و تجارت ایراد می‌گیرند که چرا واردات ماشین آلات معدنی را محدود کرده، اما نکته اینجاست که مگر فعالان بخش معدن با هپکو قراردادی امضا کرده اند که حالا می‌گویند چرا این شرکت به تعهداتش عمل نکرده است؟

 

رنجبر می‌گوید: وقتی هپکو قراردادی بابت تولید محصولات خود از طرف مصرف کننده ندارد، چه چیزی را می‌تواند تولید کند؟ نکند از ما انتظار دارند مانند ایران خودرو و سایپا، انبار‌ها را پر از محصولاتمان کنیم تا فعالان معدنی برای خرید اقدام کنند؟ حتی شرکت‌های بزرگ در دنیا و ایران خودرو سایپا در ایران با پیش فروش محصولات تولید نشده خود فرایند تولید را برنامه ریزی می‌کنند. مشتری هپکو مشخص است و رفتار این مشتری نشان داده که قصد خرید از هپکو را ندارد.

 

این فعال کارگری هپکو ادامه می‌دهد: باتوجه به قیمت مواد اولیه و نیاز به واردات بخشی از تجهیزات اولیه برای تولید محصولات هپکو و از طرفی قیمت تمام شده این محصولات، تولید در هپکو نیاز به قرارداد دارد. وقتی قرارداد از طرف بخش خصوصی و دولتی با هپکو منعقد نمی‌شود، این شرکت هم نمی‌تواند ریسک تولید محصول بدون قرارداد را بپذیرد.

 

او توضیح می‌دهد: با توجه به اظهارات مسئولان و فعالان بخش معدن به نظر می‌رسد که خواسته آنان این است که هپکو اول محصول را تولید کند، بعد فعالان معدنی درباره آن اظهارنظر کنند که آیا مناسب خرید هست یا نه. قطعا این اتفاق نمی‌افتد، چون بعدا بهانه قیمت را مطرح می‌کنند و انتظار دارند محصول دست اول را به قیمت محصول دست چندم خریداری کنند.

 

ارمغان سفر رئیسی برای هپکو چیست؟

نکته اینکه سفر رئیسی به استان مرکزی می‌تواند برای اهالی هپکو خبر‌های خوبی به همراه داشته باشد اگر رئیس جمهور در این سفر هم وزیر صنعت، معدن و تجارت و هم معاون معادن این وزارتخانه را همراه ببرد و از شرکت‌هایی مانند هپکو بازدید کند و در کنار آن، برای انعقاد چند قرارداد خوب با شرکت‌های معدنی و راهسازی زمینه سازی کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پرونده هپکو سفر رئیسی به استان مرکزی وزارت صمت واردات ماشین آلات معدنی واردات ماشین آلات ماشین آلات معدنی استان مرکزی فعالان معدنی معدن داران دستگاه ها بخش معدن شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۱۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت: راه‌های ارتباطی بیش از ۳۵۰ روستا استان که در اثر سیلاب آسیب وارد شده بود با تلاش عوامل راهداری تمامی محورها بازگشایی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله جلال‌، با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به مخاطرات جوی ایجادشده به واسطه سیلاب چند روز گذشته، 60 تیم عملیاتی راهداری و 190 نفر راهدار با 150 دستگاه انواع ماشین‌آلات راهداری سبک و سنگین به صورت شبانه‌روزی برای  عملیات بازگشایی محورهای روستایی به‌کارگیری شدند.  

وی گفت: به راه‌های ارتباطی بیش از 350 روستای استان در اثر سیلاب آسیب وارد شده بود که با تلاش شبانه‌روزی عوامل راهداری تمامی محورهای آسیب‌دیده از سیلاب اخیر بازگشایی شده است. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: در حال حاضر راهداران مشغول پاکسازی پل‌ها، آبنماها، تخلیه قنوات، ریزش برداری کامل محورهای خاکی و کوهستانی با هدف ایجاد ارتباط ایمن و پایدار برای راه‌های مذکور هستند.  

جلال‌زاده، سامانه گویای 141 را راه ارتباطی بین هم استانی‌ها با مرکز مدیریت راه‌های استان عنوان کرد و  از تعمیر و بازسازی، خرید و تجهیز ماشین آلات راهداری با یک هزار و 320 میلیارد ریال اعتبار خبر داد. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه انجام عملیات راهداری علاوه بر نیروی راهدار باتجربه به ماشین‌آلات راهداری مجهز نیاز دارد، گفت: براین اساس طی سال گذشته این اداره مبلغ یک‌هزار و 320 میلیارد ریال در زمینه تعمیر و بازسازی، خرید تجهیزات ماشین‌آلات راهداری تأمین اعتبار شده است.  

وی افزود: از محل اعتبارات 1402 برنامه‌ ریزی جهت بازسازی 14دستگاه ماشین‌آلات راهداری، همچنین تعمیر و راه‌ندازی سایر ماشین‌آلات با اعتبار 306 میلیارد ریال انجام و خرید انواع ماشین‌آلات راهداری در مرحله أخذ مجوزهای قانونی و برگزاری مناقصه است.

جلال‌زاده به 2 هزار و 88 مورد انجام تعمیرات و سرویس ماشین آلات طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: بدین منظور  45 هزار قطعه انواع لوازم یدکی مورد نیازخرید و تعویض شده‌اند. برای خرید لاستیک، تأمین روغن و سوخت مصرفی و سایر اقلام مصرفی نیز جمعا 192 میلیارد ریال هزینه شده است. تمامی ماشین‌آلات راهداری مجهز به سامانه‌های ردیاب ماهواره‌ای هستند که عملکردشان از قبیل سرعت، موقعیت، مسیر حرکت، پایش و کنترل آن‌ها در طول شبانه روز امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور